Voor bedrijven

Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) in Doetinchem is een uitkomst voor metaalbedrijven. Gebrek aan goed geschoolde medewerkers is nu, maar zal ook in de toekomst zijn. Wij kunnen je hierbij helpen. Cursisten die bij ons een scholingsprogramma volgen, doen werkervaring op als ze stage lopen in jouw bedrijf. Je ziet dan of iemand past bij jouw bedrijf en of je ermee verder wilt.

Wij dragen bij aan de instroom en scholing, Het bedrijf zorgt voor de scholing in de praktijk. Het kan ook zijn dat je mogelijkheden ziet in een aspirant werknemer die niet van TPC komt, maar wel aanvullende scholing nodig vindt. Dan kun je ook bij onze stichting terecht. Vanuit onze metaalachtergrond kunnen wij de juiste inschatting maken of het karakter en interesse bij het proces en sfeer past van jouw bedrijf. Hebben wij nog geen contact gehad, dan komen we eerst kijken naar het proces en proeven de sfeer om daarna een juiste keuze te kunnen maken voor jo en de leerling. Naast de instroom kun je ons ook gebruiken om risico’s af te schermen.

Wij dienen het belang van mens en organisatie

Wat ondernemers en organisaties belangrijk vinden en wat onze cliënten nodig hebben, weten wij. Hierdoor kunnen wij de juiste verbinding maken.

Wij geloven in herstel en groei

Ieder mens kan tot bloei komen. Zowel persoonlijk als in het werk. Wij leggen de focus op de mogelijkheden van mensen en niet op de beperkingen.

Wij zijn regionaal sterk gepositioneerd

Wij hebben een breed netwerk in de regio. Wij hebben veel warme contacten met werkgevers en werken samen met verschillende partnerorganisaties.

Wij hebben passie voor mensen

Betrokkenheid en bezieling zijn kernwaarden binnen onze organisatie. Oprechte interesse in mensen raakt aan onze diepste drijfveren.

Wij begeleiden met professionele coaches

De kwaliteit van ons werk is erg belangrijk. Daarom vinden we het belangrijk om met geschoolde en vakbekwame mensen te werken.

Wij schrijven Persoonlijk contact met een hoofdletter

Wij werken liever niet op afstand. We komen dichtbij en willen mensen écht ontmoeten. Vanuit verbinding komen we samen verder.

Voordelen via TPC

Je ziet potentie in een kandidaat via stage, vakantiewerk of iets anders, maar bent huiverig voor de eerste werkperiode in jouw bedrijf. Schakel in dat geval onze stichting in en wij halen de risico’s bij je weg. Onze instroom-leerlingen vallen allemaal onder de cao Metalektro en hebben bij indiensttreding bij jouw bedrijf dus geen breuk in pensioen of andere cao afspraken. Dit in tegenstelling tot uitzendbureau’s of deteacheerders.

Verder leren wij op echte machines en zoeken daarvoor nog producten die wij mogen gebruiken. Het gaat dan vooral om seriematig te maken draai/freeswerk en laswerk. Wij houden voor de bedrijven producten op voorraad en factureren alleen op afroep. Het doel is de machines die ingezet worden voor opleiden (meestal in de avonduren) overdag hun aanschaf prijs te laten terugverdienen en tevens jongeren dagritme te laten opbouwen. Interesse in onze diensten? Wij komen graag een keer op de koffie.

Neem contact op