“Het Team van TPC

Wito Bongers

Gedreven en met veel passie begeleid ik onze jongeren richting de techniek.

Als technisch coördinator binnen de stichting TPC houd ik mij bezig met het begeleiden van deelnemers richting de techniek. Het leukste werk is eigenlijk wel het zoeken van de juiste werkplek. Welk bedrijf past het best bij de interesse en de persoonlijkheid van onze deelnemers. Hier komt mijn 25 jarige ervaring in de machinebouw en fijnmechanische techniek prima van pas. Deze werkzaamheden hebben voornamelijk in de Achterhoek en Liemers plaatsgevonden waardoor er een brede kennis aanwezig is van bedrijven en naoberschap.

Mijn interesse in techniek is zeer breed en van af kind had ik de mogelijkheid mij hier in te ontwikkelen. Na mijn 25 jarige zakelijke ervaring heb ik techniek altijd gepromoot via naschoolse techniekdagen en een technieklokaal. In deze periode werd mij gevraagd of ik les wilde geven aan een praktijkschool. Nu, na 15 jaar lesgeven, zijn deze bezigheden gestopt en ga ik mij, samen met mijn Collega’s, volledig richten op het plaatsen van deelnemers in de juiste technische sector. Door zowel de ervaring uit het bedrijfsleven als wel in het onderwijs denk ik dat wij als team een juist advies aan ouders /overheden en bedrijfsleven kunnen geven over de mogelijkheden van onze deelnemers.

Samantha van Tent

Een vrolijke en opgewekte doorzetter die een uitdaging zeker niet uit de weg gaat.

Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij het Techniek praktijk centrum in Doetinchem. Mijn werkzaamheden waren destijds de administratie, planning en het eerste aanspreekpunt voor het technieklokaal. Door positief te zijn en een uitdaging in het onbekende te zien ben ik binnen de organisatie doorgegroeid tot management assistent.

Mijn hoofdwerkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Eerste aanspreekpunt in het bedrijf;
  • Boekhouding;
  • Administratie;
  • Website beheer;
  • Social media;
  • Coördineren van het technieklokaal.

Als sociaal persoon werk ik graag met mensen en haal ik voldoening uit het leren en inspireren van elkaar. Openheid en eerlijkheid zijn voor mij heel belangrijk, hierdoor creëer je vertrouwen en bereik je samen het meeste.

Kristel Kok

Diverse verschillende taken geven mij energie om verder te gaan.

Als trajectcoördinator ben ik sinds januari 2021 in dienst gekomen om het TPC verder vorm te geven en op de kaart te zetten. De taken die hierbij horen zijn heel divers dat is voor mij ook passend. Dit geeft mij energie.

Als trajectcoördinator hou ik mij bezig met:

  • Het ontwikkelen van nieuwe trajecten voor opdrachtgevers waarmee het TPC (gaat) samenwerken.
  • Het monitoren en volgen van de trajecten van deelnemers. Houden van intakegesprekken, evaluaties en verslaglegging naar opdrachtgevers.
  • Bij het TPC een plek ontwikkelen waar jongeren en (jong) volwassenen kunnen oriënteren in de techniek
  • Het leggen en onderhouden van contacten met gemeentes, uitkeringsinstanties, zorgorganisaties en andere belanghebbende.