Aanbod TPC

Als speler in de markt zien wij dat er steeds vaker een grotere behoefte is aan ondersteuning voor jongeren en jong volwassenen. Zij zoeken naar een perspectief in de toekomst richting de techniek. Daarom kan het TPC deze doelgroep een op maat gemaakt traject aanbieden. Tijdens dit traject gaan de deelnemers doormiddel van techniek op een praktische wijze bezig. Daarnaast gaan ze kijken waar hun interesses liggen, zijn ze bezig met het leren van een vak en kunnen er certificaten behaalt worden. Zodoende is er zicht op scholing, werk of daginvulling.

Door uitdagingen op het gebied van sociale en praktische zelfredzaamheid zien wij (dreigende) schooluitval. Evenals uitval op andere gebieden zoals werk of daginvulling. Hierdoor kunnen deze jongeren en jong volwassenen problemen ervaren met het invullen van hun dag en bezigheden. Kortom kunnen zij in een isolement raken. Doordat vaardigheden en ontwikkeling stil staan kunnen zij onvoldoende participeren in de maatschappij. Dat wil zeggen dat er een grote disbalans komt tussen vaardigheden en ontwikkelingstaken.

Wij zijn er voor jongeren en jong volwassenen, evenals voor hun gezinssysteem en/of netwerk. Ons traject aanbod bestaat uit een tal van terreinen binnen de techniek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld houttechniek, installatietechniek, fietstechniek, scooter- auto- en motortechniek of metaaltechniek. Wanneer een deelnemer bij het TPC een traject volgt krijgt hij/zij te maken met deze verschillende technieken om te kijken wat er aansluit. Daarna zal de deelnemer zich verder ontwikkelen in de techniek, welke het best aansluit bij zijn/haar mogelijkheden en interesses.

De deelnemers die bij ons een traject komen volgen zijn veelal jonge mensen. Vaak dreigen zij uit te vallen of zijn al uitgevallen uit het onderwijs. Daarnaast kunnen zij vanwege uiteenlopende achtergronden naar werk begeleid willen worden. Een van de doelstellingen van het TPC is om deze mensen te helpen ontdekken wat bij hen past. Vervolgens biedt het TPC een persoonsgerichte en bovenal betrokken begeleiding om werkzaam te raken in de techniek.
Het TPC biedt verschillende mogelijkheden en trajecten aan. Bekijk ons aanbod voor de mogelijkheden of kijk naar de vernieuwde traject vormen binnen het TPC.

Scholing
naar werk
Daginvulling